www.bpb.de Bundeszentrale für politische Bildung, er en tysk statslig hjemmeside for uddannelse af børn og unge om politik og samfundsforhold. Indeholder mange materialer, dels materialer, der kan downloades gratis, dels dvd’er mv. som kan købes via internettet. Bruges meget i undervisningen i Tyskland. Udgiver bl.a. temahæfter for unge: fluter, som kan downloades gratis fra http://www.bpb.de/publikationen/ZGN43U,0,0,fluter.html

fluter no. 29: Menschenrechte – Dafür lohnt es sich zu kämpfen

30 artikler om problematikker i relation til Verdenserklæringen om Menneskerettigheder

http://www.lernen-aus-der-geschichte.de/


Omfattende tysk webside om blandt andet nazismen, nazistiske forfølgelser samt Holocaust. Websiden indeholder blandt andet en projektdatabase, forslag til undervisningsaktiviteter og oplysninger om internationalt samarbejde mellem skoler. Der er også en engelsk indgang til sitet,

Film: Die Welle. Dennis Gansel: 2008. 103 minutter. Constantin Film A.G. DVD og blu ray. (Tysk) www.welle.film.de

En film om konsekvenser af diktatur. Rainer Wenger skal undervise en gruppe gymnasieelever i nazismens fortrædeligheder. For at gøre undervisningen mere spændende og vedkommende begynder han et socialt eksperiment, hvor eleverne deltager uden at vide det. Eksperimentet er forbavsende effektivt og inden længe er det fuldstændigt ude at kontrol. Desuden er der en lang række links om romaernes historie og aktuelle forhold i Danmark og det øvrige Europa.