Fundamentalism
Fundamentalism

Abrahams Børn
Billedhuggeren Jens Galschiøt har lavet en kæmpe skulptur af bøger:  Fundamentalism.
De tre monoteistiske religioner anerkender alle Abraham som deres fælles stamfader. Ideen med skulpturen er at etablere en dialog om, at disse tre religioner både er meget menneskekærlige og meget menneskefjendske. Skulpturen sætter fokus på, at både Toraen, Biblen og Koranen indeholder så mange ‘lyse’ og smukke udsagn, at man kan opbygge et meget smukt, harmonisk og menneskekærligt samfund ud fra alle tre bøger. Modsat indeholder alle bøgerne også så mange menneskefjendske og totalitære udsagn, at man kan opbygge en totalitær stat ud fra hver eneste bog.

Det er samtidig et slags oplysningsprojekt om religionerne, og det er meningen at dialogen kan være med til at nedbryde en masse fordomme. Der er rig mulighed for at tage del i projektet, hvad end der er tale om skoler, kulturelle-, eller religiøse institutioner, NGO’er, biblioteker, kunstmuseer, nysgerrige privatpersoner eller noget helt tredje. Udover denne interaktive quiz, kan du hente en citat-pauseskærm til din PC, finde undervisningsmateriale, debatindlæg og tjekke den nyeste udvikling, events og udstillinger på fundamentalism.dk og facebook.
http://www.fundamentalism.dk/quiz-dk/
Prøv quizzen: Hvor stammer citatet fra?
Du præsenteres for citater fra Islam (Koranen), Jødedommen (Toraen) og Kristendommen (Det nye Testamente).
Svar alle rigtige, eller saml points og vind en unik Kobber-bog fra Galschiøts Fundamentalism-skulptur.
Der er lodtrækning hver tredje måned. Sådan får du et lod:
• Svar alle 10 rigtige.
• Deltag flere gange og vær blandt de 40, der har samlet flest points.