hassan

Yahya Hassan udvandrer fra diskussion i Deadline, hvor han bl.a. bliver anklaget for at være racist

Den unge digter med palæstinensisk baggrund er vokset op i indvandrerghetto i Aarhus og har for alvor skabt debat med en digtsamling, som er opkaldt efter ham selv.

I sine digte skriver Yahya Hassan om en far, der tæver børnene, ligesom han kritiserer en generation af flygtningeforældre for at svigte deres børn, begå socialt bedrageri og forhindre børnene i at blive integreret i det danske samfund, samtidig med at de fremstiller sig selv som gode muslimer.

I et af digtene skriver han desuden om Allah i et sprog, som af nogle muslimer opfattes som blasfemisk. Dette digt blev forleden gengivet i DR-programmet Deadline og førte sammen med Yahya Hassans øvrige udtalelser til mere end 3000 reaktioner, blandt andet på Facebook, hvoraf flere har karakter af deciderede dødstrusler. En debattør opfordrer eksempelvis Yahya Hassan til at ”skyde sig selv, før en anden gør det”. Politiet er nu gået ind i sagen.

Se og hør Yayha Hassan læse digte op her

Yahya Hasan er klar over, at hans digte vækker vrede blandt muslimer, men fastholder, at for ham er religion og kultur det samme, og ifølge den unge digter er der tale om en syg kultur i visse indvandrerkredse.

”Det er ikke på samme måde en bog om islam, men Yahyas personlige historie om sit liv i kunstnerisk form. Vi har talt meget med Yahya Hassan om, at det er et kontroversielt emne, han tager op, og at han kan få voldsomme reaktioner. Det er en vigtig debat, han rejser, og han har en stor vilje til at sige de her ting. Alternativet er, at han ikke siger noget. Og det er jo ikke i orden. Vi gør, hvad vi kan for at snakke med ham om, hvad han siger, og hvordan han bør agere,” siger Simon Pasternak, der er i kontakt med både forfatteren og politiet.