31_racisme_i_historisk_perspektivLæs George M. Fredrickson. Racisme. I historisk perspektiv. Askholm 2010

Bogen er fra USA og tager udgangspunkt i tre epoker:

Om middelalderens frembrydende racisme
Den moderne racismes opkomst – med fokus på antisemitisme, hvid overmagt og apartheid i 1700- og 1800-tallet
Racismen i 1900-tallet og efter år 2000.

 

www.folkedrab-etoverblik  findes en stor samling materialer om Holocaust, og om racelove, taler mv.

 

 Gorm Gunnarsen: Sydafrikas historie. Gyldendal 2004. 

Sydafrikas Historie beskriver den hvide overmagts oprindelse, storhed og fald sideløbende med folkelige bevægelser, global apartheidmodstand, regnbuefolkets opståen og det første årti med demokrati. Den politiske historie er i centrum, men det sydafrikanske samfunds kulturelle og økonomiske konflikter behandles særskilt i bogens tre sidste kapitler. Sydafrikas Historie er en temabog tiltænkt historieundervisningen på ungdomsuddannelserne og seminarierne.

Adriaan Van Dis: Tik. Tiderne Skifter 2010.

Bogen skildrer Sydafrika efter Apartheid-regimets fald. Hovedpersonen ser ind i det nye Sydafrikas store problemer og beskriver, hvad der er bleve af den drøm, som han havde som ung mand ,hvor han boede i landet og kæmpede mod regimet.