Den 27. januar er FN’s internationale dag mod folkedrab, Auschwitz-dagen. Den er opkaldt efter den mest berygtede nazistiske udryddelseslejr Auschwitz nær Krakow i Polen, hvor russiske soldater d. 27. januar 1945 befriede Auschwitz.

Formålet med Auschwitz-dag er at bevare mindet om ofrene og sikre, at viden om historiens folkedrab bliver videregivet til yngre generationer. Refleksion og diskussion om folkedrabenes mekanismer skal lede til, at flere i fremtiden vil stoppe op og stille spørgsmål i mødet med racistiske ideologier og totalitære regimer.

Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS har et undervisningssite om Holocaust:
https://www.folkedrab.dk/eksempler-paa-folkedrab/holocaust

Lærere fra Næstved Gymnasium og HF har udviklet et undervisningsforløb med fokus på folkedrab og formidling:
https://www.folkedrab.dk/node/890/inspiration-til-din-undervisning/forslag-til-forloeb-om-folkedrab-0/undervisningsforloeb-om

Undervisningsministeriet står for sitet: Aldrigmere.dk . Her er også inspiration til undervisning på ungdomsuddannelserne, bl.a. flere film med undervisningsvejledninger til, og guides ved ture til Auschwitz og til Theresienstadt.