36_le_vieil_homme

Stepháne Hessel: “Indignez vouz”, Paris 2010 (pamflet)

 Dette lille skrift er blevet annekteret af oprørsbevægelserne i hele Mellemøsten.- det er skrevet af en 93-årig vetaran fra den 2. verdenskrig .den handler om hvor vigtigt det er at engagere sig og at gøre oprør mod bl.a. behandling af indvandrerne. S.H. var i sin tid med til at udforme Frankrigs universelle menneskerettighedserklæring.

Film: Den gamle mand og drengen (Le Vieil Homme et l’Enfant).
Sort-hvid. 90 minutter. Claude Berri: 1967. Frankrig.

Den gamle mand og drengen er et usentimentalt drama med et klart humanistisk budskab. Filmen foregår under 2. Verdenskrig i Frankrig, hvor et jødisk forældrepar frygter så meget for familiens sikkerhed, at de sender deres eneste søn Claude ud til et ældre ægtepar på landet.

Ditte Bagge Andersen, Sine Wrang Thomsen : François Truffaut : Le dernier métro, filmscript, Systime, 1997.

Paris under 2. verdenskrig, hvor en jødisk teaterdirektør er flygtet fra forfølgelse – eller er han?

Jeg hedder Arlette – og jeg overlevede Auschwitz. VideoVanse: 2009.

DVD med Arlette Andersens fortælling på fransk. Arlette Andersen holder jævnligt foredrag på gymnasier.