Hjemmesider:

Jacob Holdt: Amerikanske billeder. 

Om racisme, undertrykkelse minoritetsproblemer, fattigdom og etniske konflikter i USA.

Se mere om showet og baggrunden for billederne på  www.american-pictures.com

 

http://www.understandingprejudice.org

 

En amerikansk hjemmeside (på engelsk) udarbejdet af Social Psychology Network om at forstå fordomme og diskrimination. Den indeholder først opg fremmest en række små videoer om fordomme og stigmatisering mht. race, køn, seksualitet, antisemitisme og folkedrab i USA. Desuden en række tests om fordomme og viden, især baseret på amerikanske forhold, herunder om tidligere amerikanske præsidenters brug af slaver, samt lærervejledning.

 

 

 

Film: CRASH. Instruktør: Paul Haggis (Spillefilm 2004, USA)

 

CRASH foregår i Los Angeles, hvor etniske og sociale skel deler de forskellige bydele. Den handler om menneskers frygt for det fremmede, og igennem to døgn støder forskellige mennesker af forskellige etniske baggrunde på hinanden i forskellige sammenhænge. Deres fordomme og frustrationer og frygt forvansker deres opfattelse af mennesker, de møder på deres vej og får dramatiske konsekvenser.  Crash vandt bl.a. en Oscar for bedste film.

 

 

 

Film: Tony Kay: American History X (Spillefilm 1998, USA) 

 

Filmen skildrer et udviklingsforløb for 2 hvide brødre, hvoraf den ene er nazist. Det ender med at få dramatiske konsekvenser for hans yngre bror.

 

Sange om racisme i USA : 

En af de første sange der blev lavet om racisme i USA:     Bille Holiday: Strange Fruit 

Tom Lehrer. (1965)  Tom Lehrer: National Brotherhood Week

 

Om Racisme, undertrykkelse, minoritetsproblemer, etniske konflikter I USA. Billederne er online på: